Bemutatkozó

Bemutatkozás

A Nagykanizsa és környéki  táncművészetét szívügyüknek érző magánszemélyek, szülők és művészek összefogása eredményeképpen, a helyi táncművészetet támogató alapítvány 2009-ben került bejegyzésre. Az alapító és a kuratóriumi tagok a művészetért elkötelezett személyek.

Az alapítvány az 1999 óta működő nagykanizsai Swans tánciskola hagyományaira építve jött létre, és célja a tánciskola munkájának támogatása mellett a helyi táncélet fellendítése, tehetséggondozás, valamintszereplési és fellépési lehetőség biztosítása táncosok részére.

Az alapítvány már 2009-től rendezvényszervezőként évente meghirdeti az alapítványi bált, melyen különböző táncstílusok szólisták és csoportban előadott műsorai keretezik az estét, valamint minden évben megrendezésre kerül az év végi Táncgála.

Az alapítvány és a tánciskola növendékei alapítás óta is rendszeres meghívottjai és fellépői a Nagykanizsa város által szervezett eseményeknek, úgy mint a Városnap, a város által szervezett fesztiválok és bálok.

A belföldi fellépéseken túl rendszeres  nemzetközi előadó-művészeti tevékenysége is van az alapítványnak, jó kapcsolatokat ápol a szomszédos országokkal. A Muraszombati Modern Táncfesztivál rendszeres meghívottjai tancosaink (Murska Sobota, Szlovénia), ahol  valamint a határ osztrák oldalán (Oberwart, Ausztria) is rendszeres fellépők és koprodukciós partnerek az Alapítvány munkatársai, 2011-ben pedig belgiumi vendégszereplésen vehettek részt táncosaink.

Továbbá egész évben folyik a táncoktatás, modern tánc, klasszikus és kortárs balett, és társastánc műfajokban. Nyaranta tánctáborok zajlanak, több mit 100 fő részvételével.

A Nagykanizsán a Alapítvány szervezésében évente megrendezésre kerülő Improvizációs táncfesztivál, stílusfüggtelen rendezvény, kitűnő lehetőséget biztosít a legifjabb korú táncosnövendékeknek is kihozni magukból a legtöbbet, kreativitásukat kiélni, belső élményeiket, érzéseiket tánc formájában kifejezésre juttatni.

A művészeti vezetés, koreográfia területén az alapítvány szakmai munkájában kiemelkednek a következő munkatársak:  Pulai Lászlóné pedagógus (PTE), társastánc-versenytánc és moderntác oktató (MMIKL),  Baj-Pulai Viktória klasszikus balett táncpedagógus (Magyar Táncművészeti Főiskola), Liz King koreográfus, Pokecz Patrícia táncművész. 2017-ben Elek Zsolt, koreográfus is bekapcsolódott a szakmai munkába.

2017 és 2018  már számos, nagy látogatottságú  belföldi és külföldi táncos rendezvény került megrendezésre a TGYMA égisze alatt, Magyarországon döntően Zala és Somogy megyékben, Szlovéniában, Szlovákiában és Ausztriában. Igyekszünk mind az amatőrőknek és az utánpótlás nemzedéknek lehetőséget biztosítani tánctudásuk fejlesztésére és bemutatására, de emellett profi táncosokkal is  dolgozunk, és több tízezres látogatószámú fesztiválokon, rendezvényeken is megjelenünk.

Az alapítvány elnöke Barota Sándor közgazdász.

Kérem válasszon nyelvet

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com